startpagina

ontstaan

de tuin

tuinplan

de muur

stiltehoek

bloemengroep

fotoalbum

links

De tuin is in ieder seizoen anders. Vooral de eerste paar jaar was het steeds verrassend, om dat te zien. Inmiddels is de tuin een aantal jaren oud en gaan we regelmatig aan de slag, om planten wat te scheuren of af te steken.

In de lente hebben we de Olijfboom wat gesnoeid, want deze boom is heel hard gegroeid. Sommige takken hingen over het pad of andere planten kwamen in de verdrukking. Een Olijfboom heeft ook scherpe stekels, dus de overhangende takken moesten ook wel weg.

Ook hebben de Buxushagen gesnoeid en een paar dode planten vervangen.

In het witte vak zijn een paar planten van het Muskuskaasjeskruid neer gezet, in het blauwe vak o.a. Chichorei, Arcantus en in het rode vak de Echinea of Zonnehoed.

De rozenstruik heeft prachtige rode bloemen en de struik zat dit jaar lekker vol bloemen. Het rode vak fleurde helemaal op. Inmiddels staat de Papaver in volle bloei. De bloemen ploppen haast open, waar je bijstaat. En de hommels en bijen weten deze bloem te vinden.

De witte roos bij de Stiltehoek doet weer flink zijn best. Het is een lust voor het oog, de mooie Rozenboog. Op deze site is er wel een foto van te vinden.

In de tuin vlakbij de oogsttuin staat een groot hekwerk.Tegen het hek groeit klimop en er staat ook een Passiebloem.

De Passiebloem bloeit meestal niet zo lang en als de bloemen uitgebloeid zijn, kunnen er grote vruchten aan de plant komen. In het hart van de bloem is al het begin te zien.

Waar ook heel veel bijen op af komen zijn deze bloemen. De naam weet ik even niet, maar die zal ik er binnenkort bij zetten. De bloemen staan in het blauwe vak en het is een omvangrijke plant.

Naast het blauwe vak staat een paarse sering te bloeien. De struik geurt heerlijk en een paar vlinders hebben hem ontdekt.