Driehoeken

De door huizen en de kerk omsloten tuin heeft een oppervlakte van 550m². Bij het ontwerp is de tuin ingedeeld in drie driehoeken, paden met schelpen, een stiltehoek en de plantenvakken zijn omgeven door buxushaagjes met op de punten Taxusstruiken.

De driehoeken hebben ieder hun eigen kleur bloemen. Het eerste perk symboliseert het Geloof en is gevuld met witte bloemen.

Enkele witte bloemen zijn: Kerstroos, Salomonszegel, Lelietjes der Dalen(Heil, de komst van Jezus: kenmerkend door haar geur) Maagdenpalm (Eeuwig leven. De bladeren blijven ook in de winter groen) Mariatranen, Roos (Hooglied 2: 1). Witte Rozen (zuiverheid) Viooltje (Drievuldigheid) En een notenboom, die is in het midden van het perk.

 

Het tweede perk symboliseert de Hoop en gevuld met blauwe bloemen. Enkele blauwe bloemen zijn: Anemoon (Lucas 12: 27 Drievuldigheid) De korenbloem.(Trouw, trouwe metgezel van het koren. Lavendel (Symbolisch,  Maria: door haar geur), Judaspenning (Mattheus 27:5)verraad: Ingedroogde vorm lijken de vliezen waaraan de zaden zitten, op zilverlingen. Monnikskap, Jacobsladder (Gen. 28:12) Verbinding tussen hemel en aarde. En in het midden staat een laurierboom(Exodus 33:22-24 en Psalm 37:35)

 

Het rode vak staat voor de Liefde en bevat rode bloemen. Enkele rode bloemen zijn. bijv. de anjer (Liefde en Lijden, bij de anjer versmalt het onderste deel zich tot een nagel. Daardoor lijken de bloemen op nagels, waarmee Jezus aan het kruis geslagen werd.

Koekoeksbloem, Sedum (Eeuwig leven)Klaproos  (Jesaja 40:6-8), Pioenroos (Maria, door haar geur en haar volheid wordt ze wel vergeleken met een roos zonder doornen, een naam die ook aan Maria gegeven werd. Roos (Hooglied 2 : 1) Liefde: door haar schoonheid en de geur is de roos het symbool van liefde.

De appelboom staat in dit vak in het midden en hij staat voor goed en kwaad.