Ontstaan

In de tuin staan een betonmolen en twaalf appelkisten gevuld met stenen. Wat is er aan de hand? De bloemen groep  begint met de aanleg van de symbolische stiltetuin. Met behulp van een aantal sterke mannen wordt de muur weer opgebouwd. De muur, afkomstig  van de Laatste Tuin van de Floriade in Haarlemmermeer in 2002.

Een paar zaterdagen is de groep bezig en langzaam maar zeker wordt de muur steeds een stukje hoger. Ook is er enig puzzelwerk nodig om het stukje voor de muur aan te leggen. Aan de hand van de schets wordt begonnen om het gras weg te halen en worden met spantouw, meetlint en stokjes de driehoeken uitgemeten in de grond. De vakken worden omrand met buxus en taxus.

 

Het doopvont krijgt een centrale plaats in de tuin en ook krijgen we een beeld genaamd De Pelgrim. Ons eerste beeld was aan vervanging toe en inmiddels is er een nieuwe versie. Daar zijn we heel blij mee.

In onze tuin komen borders met bloemen, een stiltetuin met een prieeltje, een oogsttuin en een kruidengedeelte.

De urnenkistjes worden ook weer in de muur geplaatst, daar mogen geen urnen ingezet worden, maar daar worden plankjes met namen ingehangen.