startpagina

ontstaan

tuinplan

de tuin

de muur

stiltehoek

bloemengroep

fotoalbum

links

Driehoeken

De driehoeken hebben ieder hun eigen kleur bloemen en zijn omgeven door buxus en met op de punten taxus. Het eerste perk symboliseert het Geloof en is gevuld met witte bloemen .

Een paar witte bloemen zijn: Kerstroos, Salomonszegel, Lelietje der Dalen ( Heil, komst van Jezus: kenmerkend door haar geur, Maagdenpalm (Eeuwig leven. De bladeren blijven ook in de winter groen) Mariatranen, Roos (Hooglied 2 : 1) Witte rozen: zuiverheid. Viooltje (Symb) Drievuldigheid. En een notenboom, die is het midden van het perk.

Het tweede perk symboliseert de Hoop en is gevuld met blauwe bloemen.

Enkele blauwe bloemen zijn: Anemoon ( Lucas 12 : 27 Drievuldigheid: het blad is drietallig. De Korenbloem: Trouw: Trouwe metgezelling van het koren. Lavende l(Symb) Maria: door haar geur. Judaspenning ( Mattheus 27: 5) verraad: in gedroogde vorm lijken de vliezen waaraan de zaden zitten, op zilverlingen. Monnikskap, Jacobsladder( Gen. 28: 12) Verbinding tussen hemel en aarde. In het midden staat een Laurierboom (Exodus 33: 22 - 24 en Psalm 37:35)

 

Het rode vak staat voor de Liefde en bevat rode bloemen.

Enkel rode bloemen zijn bijv. de anjer: Liefde en Lijden, bij de anjer versmalt het onderste deel zich tot een nagel. daardoor lijken de bloemen op nagels waarmee Jezus aan het kruis geslagen werd. Koekoeksbloem, Sedum( Eeuwig leven). Klaproos Jesaja 40: 6 - 8) Pioenroos: Maria door haar geur en haar volheid wordt ze wel vergeleken met een roos zonder doornen, een naam ook die aan Maria gegeven werd.

Roos( Hooglied 2: 1) Liefde: door haar schoonheid en de geur is de roos het symbool van liefde.

De appelboom staat in dit vak in het midden en hij staat voor goed en kwaad.