startpagina

ontstaan

tuinplan

de tuin

de muur

stiltehoek

bloemengroep

fotoalbum

links

Een tuin is eigenlijk iets wat je in het echt moet zien, ruiken en voelen. Toch proberen we met deze website u een indruk te geven, hoe onze tuin eruit ziet.

's Zomers waan je je in een bloemenparadijs, in de lente is het genieten van alle bollen die rijkelijk bloeien. Ook de winter en de herfst hebben zo hun charme. De braam , die op een klein plekje bij de rotstuin groeit, bracht prachtige bramen voort, waarvan we heerlijke jam hebben gemaakt.

In het kruidengedeelte van de tuin staan verschillende soorten kruiden, zoals Citroenmelisse , Basilicum, Bieslook, Dille, Hysop, Kamille, Lavendel, Marjolein, Mosterd, Munt, Oregano, Rozemarijn, st.Janskruid en Thym. Hier ruikt het 's zomers heerlijk en op o.a. Lavendel komen veel insecten af. Ook staat er een vijgenboom met prachtig gevormde bladeren en een goede opbrengst met de vijgen.

De tuin is verdeeld in een aantal vakken, driehoeken. Elke driehoek heeft zijn eigen kleur. Het rode vak staat voor de Liefde. Het witte vak voor Geloof en het blauwe vak voor Hoop. Centraal staat het Doopvont van de Hervormde kerk. Ook is er een kruidengedeelte, een kindertuin en een oogsttuin. In het gedeelte driehoeken wordt wat dieper ingegaan op de inhoud van de bloemenvakken en de betekenis ervan.

Er staan verschillende bomen, een notenboom, een appelboom, twee vijgenbomen en een olijf. De appelboom heeft al wat appels opgeleverd en voor het eerst dit jaar zitten er noten aan de notenboom. We zijn benieuwd of we die in het najaar kunnen plukken.